tiistai 4. marraskuuta 2014

Rullaava arki


Minun päiväni koostuvat pitkälti tutuista rutiineista - arkea ja juhlaakin rytmittävät treenit sekä ruokailuajat, sillä kuusi ateriaa päivässä tarkoittaa ruoan suuhun lappamista 2-4 tunnin välein. Salielämän ja töiden lisäksi arkipuuhiin kuuluu kolmen nelijalkaisen ulkoilutukset - tuommoisille á 35 kiloisille elämäniloille ei muuten riitä pelkkä juostenkuseminen korttelin ympäri vaan pinkkejä lenkkarinpohjia saa kuluttaa lenkkipoluilla ihan kohtuullisissa määrin!

Omat rutiininsa päiviini tuo myös ruokailujen ajoittaminen treenien ehdoilla. Ne tulee sijoittaa harjoitteiden ympärille siten, että kehitys on optimaalisinta huomioiden kuitenkin kohtuullisena pysyvän ateriavälin. Tämä varmaan kuulostaa heikkien ja helenoiden mielestä elämänsä vaikeaksi tekemiseltä, mutta sitä se ei minulle ole. Samalla kaavalla on menty parin vuoden verran ja parsat kiidätetty vaa'an kautta, joten siellä missä Jantsku niin siellä myös tupperwaret ja pakasterasiat! ;) Kroppa kiittää säännöllisestä, ravintorikkaasta ruoasta ja mielikin pysyy virkeänä.

Näin ollen arkipäiväni ovat lähes poikkeuksetta toistensa kopioita, työvapaat viikonloput yritän pyhittää myös lepäämiselle. Levossahan ne muskulit kasvaa vaikka vaaditaan siihen vähän ehkä sitä punttienkin siirtelyä nurkasta toiseen ;) Kaltaiselleni duracellille lepo tosin on useimmiten helpommin sanottu kuin toteutettu! Kiireisen akan viikkoon kuuluu treenivapaita päiviä tasan yksi ja totuushan on, ettei aikaa ja energiaa tahdo enää kaiken menemisen lisäksi riittää mustien ja mirrien ristiäisiin. Anteeksi siis ystävät sekä kylänmiehet ja silti kiitos, että olette kiireestä huolimatta elämässäni <3

Jonkinsortin aikataulujen keskellä olisi aikaa löydettävä myös lihashuollolle. Hierojalla käynnin lisäksi olen pyrkinytkin panostamaan niin venyttelyyn kuin lihaskalvojen availemiseen putkirullaillen. No liian tuttu on ollut se tunne, kun asiantuntevasti yrität asettaa itsesi maassa olevan rullan päälle kohdentaaksesi hieronnan vaikkapa käsivarsien lihaksille - pian huomaat pyöriväsi kuntokeskuksen lattialla pylly pystyssä ja pahemmassa solmussa itsesi kanssa kuin Twister-pelin ultimaattisessa loppuhuipennuksessa. Siinäpä sitten hinkutat rullaa tuskanhiki otsalla, yrität saada tuntumaa ja liikeradat ovat yhtä sulavat kuin hirvellä pahimpaan rykimäaikaan. Asento on tässä vaiheessa kaikkea muuta kuin luonnollisen elegantti ja ergonominen! Tottakai kirsikkana kakun päällä rulla karkaa alta, olet naamallasi laminaatilla ja sen sijaan että saisit helpotusta lihaskireyteen kiristyvätkin hermosi viulunkieliäkin piukeammalle. Heität rullalla vesilintua ja kas - foamrolleri päätyy osumaan treenikaveriasi takaraivoon. Mahtavaa!

Minun pinkki HighRollerini™ <3 Kiitos Atte ja Pekka! 
Toim. huom. myös muita värejä löytyy ;)
Kuin vastauksena aktiiviliikkujan rukouksiin tarjoutui minulle loistava tilaisuus päästä tutustumaan putkirullan kehitellympään pikkuserkkuun: HighRoller™ -rullaan! Kajaanin omat ihmeet, OVK Sportsin pojat Atte Haataja sekä Pekka Vallo tarjosivat mahdollisuuden tutustua ohjatusti heidän patentoimansa tuotteen saloihin - kuin sika limppuun tartuin minäkin pinkkiin HaiRolleriin! Toiminta oli nopeeta ja pian oli treffit sovittu viime viikon keskiviikolle Kaenuun oman Rontgoteus Hittavaisen eli Aten kanssa. Treffipaikkana ei suinkaan ollut leffateatteri tai kahvila vaan kulmakunnan paras kuntokeskus Balance, jota ei voi millään hehkuttaa liikaa ;)

Aten sanojen mukaan HighRollerin™ käyttäminen on helppoa: jos osaat käyttää vessanpönttöä ei HighRollerinkaan™ käytössä pitäisi olla ongelmia! :D Näiden saatesanojen myötä luotto omaan tekemiseen oli siis kova - niinpä otettiin rullat alle ja alettiin hommiin:

Kyseinen tuote perustuu perinteiseen putkirullaukseen. Erona on harjoitteluasento, sillä HighRoller™ nostaa rullan irti lattiatasosta harjoittelun kannalta optimaaliselle korkeudelle. Teho perustuu siten luonnolliseen asentoon kun kikkailut jalattomalla versiolla jäävät pois: lihaksisto pääsee rennoksi mahdollistaen tehokkaan ja pidempiaikaisen harjoitteen syville lihaksille. Ja huolimatta siitä, että tällä rullalla on jalat niin se ei kyllä ota niitä alleen ja karkaa pois! ;) Pääset tutustumaan tuotteeseen osoitteessa: http://highroller.fi/ ja myös HighRollerin Facebook-sivuilla osoitteessa: https://www.facebook.com/HighRollerFinland.

Taitaapa tuotetta saada tänäpäivänä jo muun muassa Kajaanin omasta Intersportistakin! :)

Kotonakin homma rullaa!

Vempain on saanut aivan loistavan vastaanoton ja ihan syystä! Kerrottakoon, että tuotteen painorajaa on testattu ja vielä 434 kg paineessa HighRoller säilyi ehjänä joskin vääntyneenä. Yli 400 kiloisille henkilöille tuotetta ei näin ollen välttämättä suositella, mutta muilta osin rulla soveltuu ballerinoista painonnostajiin ja pitsinnyplääjistä aina kuviokellujien aktiivikäyttöön!

HighRollerin lisäksi treffeillä rullasivat myös jutut, joten samalla tuli saatua aika tehokas vatsalihastreeni! ;) Atte ja Pekka ovat miehet rullan takana (joskaan ei kirjaimellisesti) ja jos kiinnostaa, voit tutustua heidän liikunta-alan palveluihinsa nettisaitilla http://www.ovksports.fi tai Facebookissa https://www.facebook.com/omavalmentajakajaani.

Puolikas kokoonpano: mies sittenkin rullan takana!
Kuvassa Atte "Rontgoteus Hittavainen" Haataja
Uusi perheenjäsen kotiutettu ja Riko huutaa: "Siis OMG äiti mää en kestä tähän laumaan enää YHTÄÄN lisää nelijalkaisia!" Vasemmassa reunassa mököttää Huuko, toisessa reunassa Hessun asenne on "Ootsätosissasyougottabekiddingme?!" ;D
Arki siis rullaa ihan omalla painollaan kuten oma ruhonikin HighRollerin päällä. Palataan murut seuraavan kerran taas, kunhan on jotain tähdellistä kirjoitettavaa ;) Niin joo ja kiitos kaikille ihanille - nimittäin siinä vaiheessa kun blogi oli ollut olemassa reilun viikon ja kahden postauksen ajan, oli sivustolla jo yli 2 000 näyttökertaa <3 Se on ihan uskomatonta siihen nähden, että luulin kirjoitusteni kiinnostavan kivien ja äitini lisäksi vain niitä muutamaa maksettua lukijaa ;) Awww ja mainiota viikonjatkoa jokaiselle! <3

2 kommenttia:

  1. Ihana tuo kuva koirista rullan takana.
    Niin osallistuvia karvakavereita :) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on aina aktiivisia, kun on kyse liikunnasta ;)

      Poista