perjantai 19. joulukuuta 2014

Joulu tulloo - säilytä sikspäkki!

Olet mitä syöt ;)
Leskis-Juice riimitteli eräässä nimeltämainitsemattomassa Sika-biisissään seuraavasti:

"Joulu täynnä on kinkkua, kylkeä, potkaa, läskiä, niskaa ja tietenkin votkaa.
Kun loppuu aatto ja alkaa yö.
Ihminen on sitä mitä hän syö."

Jouluna pitää löysyttää vyötä, höllätä housunnappia ja herkutella kaksin käsin niikuin maailmasta loppuisi huomenna ruoka. Jouluna PITÄÄ syödä, koska se KUULUU asiaan. Täytyyhän sitä olla mitä kinkunsulatusjumpissa sitten kuluttaa. Ja sitä paitsi tammikuussahan ryhdistäydytään muutoinkin ja alkaa taas kerran se parempi, terveellisempi elämä ;)

Oma jouluni on jo monena vuonna ollut erilainen eikä ruoka, äeteen tekemää rosollia lukuunottamatta, ole minulle pääasiassa tai herkuttelu mikään The Thing. Eipä sillä että saliprinsessan suu mistää tuohesta olisi ja myönnän, että varmaankin söisin konvehdin poikineen, tyttöineen ja isovanhempineen mikäli kroppa sen kestäisi. Tänä vuonna jouluruokailuni poikkeaa vielä omastakin normaalistani, sillä dieetti pitää konvehtirasian kannet kiinni ja piparin piilossa. Torttuun ei kosketa!

Ja arvaappa mitä!? Joulun herkutteluista huolimatta sinäkin voit säilyttää sikspäkin! Tässä tulee vinkkiviitonen ja tietopaketti, että miten:

Tee päätös - sikspäkki on saatava tai nykyinen vähintäänkin säilytettävä. Jos sikspäkkiä ei ole valmiina niin ei hätää ja aloita tästä: heitä kassi olalle, vähän rennompaa päälle ja marssi lähimpään Koo- tai Äsmarkettiin, Prismaan tai Siwaan. Mikäli haluat vähän spesiaalimpaa voit mennä Alkoon, mutta kunhan otat suunnaksi juomahyllyn.
Jos sulla ei oo sikspäkkiä niin hanki sellainen! Sanotaankin,
ettei tärkein ole määränpää vaan itse matka - tässä
tapauksessa noin 500 metriä ;)
Juomahyllyillä puntaroi vaihtoehdot: haluatko karhuakin vahvemman päkin vai ennemminkin semmoisen sotilaallisen tymäkän version, jolla valloittaisi vaikka Karjalan? Entä pitäydytkö sikspäkissä vai joulun kunniaksi tavoitteletko lähes mahdotonta, kasipäkkiä!? Päätöksen tehtyäsi pitäydy siinä.

Jos otteesi meinaa kuitenkin lipsua niin muistuta itseäsi, että pidät päkistä tiukemmin kiinni. Hei kamoon, sä olet jo puolivälissä projektia - kohta kotimatkalla! Sikspäkki on pian sun! Älä päästä irti ja anna kaiken mennä pirstaleiksi, valua hukkaan! Marssi päämäärätietoisesti kotiin ja jottei menis juoksuhommiksi, niin mieluiten vielä kassan kautta ;) Hoe mielessäsi voimalausetta: "No pain, no gain!".
Kotona voit taputtaa itseäsi päälaelle onnistuneen suorituksen vuoksi. Sä teit sen, hei sä OIKEESTI pystyit hankkimaan sikspäkin! OMG ole ylpeä itsestäsi - siis ihan rautainen tahdonvoima! Voit jo tuntea palat sormillasi. Ehka vahan tuhma tai en tieda, mutta paketti on aika tiukka! Ei jumalauta jopa niin tiukka, että kääremuovien irroittamiseen tarttet teräasetta ja vähintään lethermanin monitoimityökaluja! You can do it ja taistele! Believe in yourself, sillä lopussa kiitos seisoo!

Tuloksien takaamiseksi sinun tulee projektiin ryhtyessäsi muistaa, että vaatii sitoutumista taittaa koko pitkä matka ja useimmiten vielä yksin. Niinkuin kaupasta kotiin saakka. No joskus sulla saattaa olla kaveri tai seuraan lyöttäytyä koirankusetusreissulla oleva naapurin Paavo. Muista vielä se, että matkan pituus riippuu siitä asioitko Tarmon lähikaupassa vaiko Prismassa.

Saavuttaaksesi sikspäkin varmistathan vielä myös, että lompuukissa on riittävästi pätäkkää. Minimoi matkasi pettymykset tarkistamalla kaupan aukioloajat (huom. juhlapyhien poikkeusaikataulut!) ennakkoon ja vältä sudenkuopat sekä houkutukset kiertämällä vihersmuuthiet ja protskudrinkkihyllyt kaukaa!

Säilyttääksesi vaivalla hankkimasi sikspäkin sinun on hyvä huomioida oikea lämpötila sekä riittävästi tilaa jääkaapissasi. Pitkiä säilytysaikoja esimerkiksi autotallissa ei suositella!

Siwakin voi olla siis yllättävän lähellä etkä päkin hankkimiseen tarvitse välttämättä salikorttia - toimivan pankkikortin vain ;)

Jos lähikauppa on liian kaukana ja treenaaminen kehtuuttaa,
voit hankkia vatsapalat myös lähimmästä lammasaitauksesta - kas näin!
Itse aion omia jouluperinteitäni kunnioittaen hakea sikspäkkini salilta, Kuntokeskus Balancelta <3 Omaa potkaa aion treenata ja kinkkua hikoiluttaa aattoaamuna ennen kuin kukko on kiekaissut tai sika kiskaistu uunista.On sun valinta hankkia mieleisesi päkki ja hei, nautitaan asioista kukin omalla tavallamme siellä salilla, sohvalla tai ihan jossain muualla! :)

Näihin kuviin ja tunnelmiin - makoisia joulunpyhiä, murut! <3


<3: Jantsku The Tonttutorvelo

 
* Väärinymmärryksen välttämiseksi mainittakoon jutussa käytetyn lavastettua kuvituskuvaa ;) Ei siis aihetta jeesusteluun tai skandaalinkäryisiin Seiskan otsikoihin - allekirjoittanut pysyy vesilinjalla kuten viimeiset kaksi vuottakin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti