torstai 1. tammikuuta 2015

Rehellistä reeniä

Jotain pientä pattia alkaa kuin alkaakin
selkäsilavan alta paljastumaan ;)
Niinpä se joulu oli ja meni. Uskollisena treenaajana vuoden vaihdetta tuli juhlittua rakettien sijaan räjähtävällä olkapää- ja tissijumpalla, jossa reenattiin myös ojentajat ja mahamakkarat. Vuosi aloitettiin niin ikään siellä missä lopeteltiinkin -  2015 on kirjaimellisesti polkaistu käyntiin aamuaerobisella tänään klo 0500.

Hiljalleen kunto kiristyy ja energiansaantia on vähennetty, tässä vaiheessa kisoihin on 17 viikkoa. OMG! Kisabikinien valmistaja on valittu ja suunnittelupalaveri sovittu nyt tammikuun alkupuolelle - se tietää tälle maalaistollolle lakerikengän kiillotusta ja olkihatun vaihtamista tyylikkäämpään sillä Helsinki is calling, baby! Niin joo ja myös kopinakorot parrasvaloissa esiintymistä varten on tilattu, kisavärin laittaminen buukattu The Viikonlopulle myös. Ääk!

Hommahan hanskataan kotiin kunhan se tärkein eli akan oma kroppa saadaan tikkiin kuntoon siihen kun huhtikuu koittaa. Ei oo sohvaa tullut valittua salitreenin sijaan varmaan koskaan, eikä muuten valita jatkossakaan ;) Rauta on kuumaa mutta kevyttä ja silloin sitä on taottava!

Nythän on meneillään se odotettu Jännä Vaihe, kun dieetin edetessä pääsee pikkuhiljaa näkemään työnsä tulokset. Tiijättekö sen mahan pohjassa kutkuttavan fiiliksen, kun pääsee avaamaan kauan odotettua pakettia piukeempana kuin Into ite!? Mulla on just nyt semmoinen tunne ainoana erona vain, että oon itse oma (toistaiseksi pehmeytensä vuoksi ei-useimmiten-niin-odotettu) pakettini eikä mua oo kääritty lahjanaruun! ;)
Selkätreeni - lempparitreeni! <3
No mitä on meneillään tällä hetkellä treenirintamalla? Harjoitusohjelmassani on nyt viisi salitreeniä viikossa, joista yksi on kestävyyttä kehittävä plyotreeni. Tuo plyotreeni tuli uutena tuttavuutena kuvioihin kisavalmennuksen myötä. Plyometrinen harjoittelu on tehokasta huolimatta siitä, että ainakin allekirjoittaneen meno näyttää burpeita ja boksihyppyjä supersarjoina veivatessa samalta kuin zumbaava sammakko tehosekoittimessa ;) Aika villiä!
Love that place <3
Salitreenit tehdään tällä hetkellä aika lailla perusmeinigillä, ilman erikoistekniikoita - supersarjoja suositaan jonkin verran. Plyotreenit 20 toiston liikkeillä on sitten oma juttunsa ja voin kyllä kertoo, että päin persettähän se menee mutta onneksi kirjaimellisesti otettuna niin on tarkoituskin ;) Alakropan hiomista painotetaan tälläkin hetkellä, sillä joululahjaksi ei tullut mahtavaa peräsintä vaikka toivoinkin ;) Joo ja pulleat purjeetkin tais jäädä saamatta!

Ajatuksena on joka tapauksessa ja jokaisessa tapauksessa vetää treeni semmoisella vastuksella, että viimeiset toistot saa juuri ja juuri tehtyä, lihas ajettua mahdollisimman loppuun ;) Burn, baby burn - gotta love the feeling! <3
Paikat saadaan kuumiksi tällä vempaimella.
Kuvassa: krossraineri
Edellä mainittujen harjoitteiden lisäksi tulee kolmesti viikkoon vatkattua menemään erinäisillä cardiolaitteilla, kuten juoksumatolla ja crosstrainerilla. Juoksumatolta en oo tippunut  kuin kerran ja sekin johtui siitä, että jalat ei ihan ymmärtäneet mitä pienet rusina-aivoni yrittivät viestittää ;) Noissakin harjoitteissa mennään aina määrätynlaisilla hanuria timantiksi hiovilla ohjelmilla, kestoltaan jokainen aerobinen on tällä hetkellä 50-55 minuuttia ;) On muuten hyvä tapa aloittaa aamu - Pohjolan pakkasissa piskilauman lenkkeilyttämisen lisäksi siis ;)
Joskus hyvät lenkkeilymaastot löytyvät kauempaa kuin läheltä
Kuvassa vasemmalta: Riko Riiviö, Hessu Sutinen & Huuko Possu
Jos muistat, niin oonkin kertonut että poseerausharjoitukset on iso osa omaa lajiani. Salitreenin ja aerobisen lisäksi poseeraustreenejä on viime aikoina tullut tehtyä noin kolme kertaa viikossa, puolesta tunnista tuntiin kerrallaan. Se on I.H.A.N.A.A! True Ladyna korkokengillä on tullut käveltyä aina enemmän tai vähemmän (eli enemmän ;) ) jo lukioajoista saakka, joten askellus kakstoistasenttisillä ei sinällään ole ongelma. Itse poseeraaminen sen sijaan vaatii kropalta enemmän mitä ulkopuolisen silmin näyttää - hymy naamalla ja pylly pitkällä huolimatta siitä, että viimeistään lopputreeneistä alkaa krampata milloin kyljet, pohkeet, pakara tai varpaanvälit. Toki parhaassa tapauksessa kaikki menee kramppiin sulassa sovussa ja yhtä aikaa - varsinainen Jackpot! ;)
Kerrankin pääkopassa välähtää!
Ylläolevassa kuvassa on tämän hetkistä kuntoa viime viikon poseerausharjoituksista. Ihme valopää! Joka tapauksessa kommenttia on kuulunut kanssatreenaajilta kuin valmentajaltakin, että maha on lähtenyt hyvää vauhtia kutistumaan - sikspäkki taidetaan saada kuin saadakin ilman lähikaupassa asiointia ;) Persaus laahaa perässä mutta onneksi vain kuvaannollisesti. Alakertaosaston tiukentuminen tapahtuu allekirjoittaneella aina yläkropasta vähän jäljessä, joten vielä ei aihetta huoleen ;) Innolla jäämmä (=minä ja mun äiti) seuraamaan paljastuuko tästä pehmeästä paketista villapaita, kalsarit vai ihan ihka oikea bikinifitnesskisaaja ;)
Muskeliarmeijja! No sitä ei allekirjoittaneella ihan vielä oo,
mutta ryminärynnäköllä ja puntit tanassa tullaan!
Pusuja! 
<3: Jantsku Bantsku

2 kommenttia:

  1. Laitappa tänne kuvia siitä sun pullakka-vartalosta.. Ois ihan kiva nähdä millasta muutosta on tapahtunut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Aiemminkin olen lupaillut, että jossain vaiheessa voisin kaivella kuva-arkistojen aarteita ja yrittää etsiä otoksia muinaisesta minästäni :) Tämä siis korvan takana ja jossain vaiheessa myös juttuna blogissa! Promise!

      Poista